Over ons

Piepvandaag.nl is een jonge non-profit organisatie wat vanaf het eerste kwartaal van 2018 actief is. Echter, vonden de eerste activiteiten al een aantal jaren eerder plaats onder de naam Dierendokter Helpt. De organisatie Dierendokter Helpt bestond destijds nog uit een team van dierenspecialisten die zich vrijwillig beschikbaar stelden tijdens grote dieren acties en events. Zo werkten zij regelmatig mee aan grote castratie acties ten behoeve van zwerfhonden en reisden zij gezamenlijk verschillende landen af om dit te kunnen uitvoeren. Daarnaast boden zij hulp aan tijdens Nederlandse reddingsacties en gaven zij vrijwillig advies door middel van gratis consults. Dierendokter Helpt heeft totaal 4 jaar lang onder deze naam geopereerd, tot de organisatie besloot om zich verder uit te breiden onder Piepvandaag.nl

Sinds de opstart in januari, heeft onze organisatie zich op verschillende gebieden kenbaar weten te maken. Waar Dierendokter Helpt zich alleen focuste op medische hulp, wilde de nieuwe oprichters van Piepvandaag.nl zich meer gaan richten op veelzijdige acties en bewustzijn. Om het welzijn van dieren te kunnen bevorderen is financiële hulp noodzakelijk en om dit te kunnen realiseren waren wij genoodzaakt om veranderingen door te voeren. Om financiële kracht te kunnen vinden, moesten wij ons naast medische zorg daarom meer gaan focussen op de organisatie zelf. Petities en acties zijn het begin van een hele operatie en om invloed te kunnen uitoefenen is het belangrijk om mensen op de hoogte te stellen van deze petities. Dit besloten wij te doen door middel van het organiseren van grote events.

Onze events staan volledig in het teken van specifieke acties en goede doelen. Zo kiezen wij op voorhand een onderwerp en thema uit, wat doorgevoerd wordt in het gehele event. Op deze manier weten wij bezoekers aan te trekken met een interesse voor het onderwerp, waardoor wij meer handtekeningen kunnen verzamelen. Het event van Piepvandaag.nl is een groot succes onder vele dierenliefhebbers en om deze reden blijven we doorgaan met de organisatie hiervan. Voor ons is dit de meest effectieve manier om zo veel mogelijk handtekeningen te generen, met als resultaat gruwelijke situaties te kunnen stoppen. Het mooie van onze organisatie is dat wij daadwerkelijk hebben kunnen aantonen dat invloed uitvoeren mogelijk is. Niet alleen door ons, maar dankzij de vele stemmen van duizenden dierenliefhebbers uit Nederland.

De toekomst van Piepvandaag.nl ziet er rooskleurig uit, dankzij de constante groei van onze vrijwilligers en betrokkenen. Momenteel blijven wij een stijgende lijn zien in de hoeveelheid van activiteiten en houden wij onze successen bij. Piepvandaag.nl is blij met het de grote hoeveelheden dieren die een tweede kans gekregen hebben, maar we zullen altijd streven naar meer gerechtigheid. Er zijn nog steeds veel dieren op de wereld te vinden die onze hulp nodig hebben, of het nu gaat om mishandeling of stroperij; dierenleed is nog steeds aan de orde en wij zullen er alles aan doen om hier verandering in te brengen. We zullen altijd blijven dromen van een gezonde samenleving met een liefdevol balans tussen mens en dier. Ook donateur worden? Bekijk dan onze website om te kunnen zien wat u kunt betekenen.